Zajímavosti

ÚOOÚ: Zákon o covid pasech není v rozporu s ústavním pořádkem ČR

ÚOOÚ: Zákon o covid pasech není v rozporu s ústavním pořádkem ČR

Ochrana osobních údajů musí být součástí samotného zadání, a to nikoliv jen jako ochrana před vnějším nezákonným útokem, nýbrž i jako ochrana před zneužitím státem samotným, který tyto osobní údaje shromažďuje a má k nim přístup, konstatuje se ve stanovisku ÚOOÚ k vládní novele zákona o ochraně veřejného zdraví, která se týká podmínek pro...

číst více
Evropský sbor pro ochranu osobních údajů k uchovávání údajů z kreditních karet

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů k uchovávání údajů z kreditních karet

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů (EDPB) přijal nedávno dokument aktuálního významu – Doporučení ohledně právního základu pro uchovávání údajů z kreditních karet pro výhradní účel usnadnění dalších transakcí. V souvislosti s pandemií COVID-19 dochází k rozvoji digitální ekonomiky a elektronického obchodu. Tomu odpovídá i nárůst rizik...

číst více
K vedení evidence zákazníků některými poskytovateli služeb a k prokazování výsledků testů na SARS-CoV-2 ze strany zákazníků: Úřad pro ochranu osobních údajů

K vedení evidence zákazníků některými poskytovateli služeb a k prokazování výsledků testů na SARS-CoV-2 ze strany zákazníků: Úřad pro ochranu osobních údajů

Vláda 26. dubna 2021 svým usnesením č. 418 předběžně schválila mimořádné opatření, které zamýšlí Ministerstvo zdravotnictví vydat s účinností od 3. května 20211 a v bodu 14 písm. e) nařídit provozovatelům holičství, kadeřnictví, pedikúry, manikúry, kosmetických, masérských a obdobných regeneračních nebo rekondičních služeb vést evidenci zákazníků...

číst více

Kalendář příspěvků

Říjen 2021
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

EVERY REGARD s.r.o.

Ostrava – Slezská Ostrava, Zámostní 1155/27, 710 00
IČO:  05460034
společnost není plátcem DPH
ID schránky: 8624hkb
kalinsky@everyregard.one

Amazonu hrozí pokuta ve výši 425 milionů dolarů za porušování pravidel GDPR

Amazonu hrozí pokuta ve výši 425 milionů dolarů za porušování pravidel GDPR

Lucemburský úřad pro ochranu osobních údajů CNPD navrhl pro internetového giganta Amazon pokutu ve výši 425 milionů dolarů (aktuálně přes 8,8 miliardy Kč). Příčinou má být sbírání a využívání osobních dat jednotlivců, které není v souladu s pravidly GDPR. Kdyby byla pokuta v této výši skutečně uložena, jednalo by se o největší pokutu udělenou...

číst více
Nákupy v e-shopech a GDPR. Pozor na to, s čím souhlasíte v úvodní tabulce

Nákupy v e-shopech a GDPR. Pozor na to, s čím souhlasíte v úvodní tabulce

Pro většinu lidí jsou to jen „otravné tabulky“, které před návštěvou webové stránky odkliknou a nečtou, co potvrzují. Jenže to je chyba. Žádosti provozovatelů webů o svolení s použitím takzvaných cookies vyskakují z čím dál většího množství internetových stránek. Jde přitom o informace, které si navštívený web ukládá do našich prohlížečů a může...

číst více
ÚOOÚ: Zákon o covid pasech není v rozporu s ústavním pořádkem ČR

ÚOOÚ: Zákon o covid pasech není v rozporu s ústavním pořádkem ČR

Ochrana osobních údajů musí být součástí samotného zadání, a to nikoliv jen jako ochrana před vnějším nezákonným útokem, nýbrž i jako ochrana před zneužitím státem samotným, který tyto osobní údaje shromažďuje a má k nim přístup, konstatuje se ve stanovisku ÚOOÚ k vládní novele zákona o ochraně veřejného zdraví, která se týká podmínek pro...

číst více
Evropský sbor pro ochranu osobních údajů k uchovávání údajů z kreditních karet

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů k uchovávání údajů z kreditních karet

Evropský sbor pro ochranu osobních údajů (EDPB) přijal nedávno dokument aktuálního významu – Doporučení ohledně právního základu pro uchovávání údajů z kreditních karet pro výhradní účel usnadnění dalších transakcí. V souvislosti s pandemií COVID-19 dochází k rozvoji digitální ekonomiky a elektronického obchodu. Tomu odpovídá i nárůst rizik...

číst více