Hry: Úřad pro ochranu osobních údajů

Hrát si, a ještě se u toho vzdělat. Ideální kombinace. Hry z této rubriky vám pomohou lépe pochopit základní principy ochrany osobních údajů. A ještě se skvěle pobavíte!   Rubriky Interland Hra od Googlu přináší hned čtyři napínavá dobrodružství se spoustou nástrah i...

Knihovna: Úřad pro ochranu osobních údajů

Seznam svazků uložených v knihovně Úřadu, které mohou být po domluvě k dispozici odborné veřejnosti k prezenčnímu studiu.   Knihovna Úřadu pro ochranu osobních údajů čítá 2600 svazků. Funguje jednak jako zázemí pro zaměstnance Úřadu (nacházejí se zde publikace...

Již dva roky se potýkáme s nařízením GDPR

Jsou to přesně dva roky, co vstoupilo v účinnost Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, anglicky GDPR. Jeho zavádění v praxi doprovázela téměř panika, ještě pár týdnů před jeho účinností na něj spousta firem a podnikatelů nebyla dostatečně či vůbec připravená....

Inteligentní karanténa a GDPR

Pokud v současné pandemické době existuje oblast, kde dostává ochrana soukromí skutečně na frak, tak tím je bezesporu projekt tzv. “inteligentní karantény”. Nicméně si nemyslím, že tomu tak ve skutečnosti musí být a pokud se zamyslíme nad pravými důvody uvádění...

Inteligentní karanténa 

Lze předpokládat, že koronavirová krize jen tak nepřejde a tak je otázkou, jaký by měl být správný postup při zavádění dalších opatření. Scénářů je ve hře několik. Jisté však je, že pokud státy chtějí mít situaci pod kontrolou, musí začít jednat koncepčně a...